SAUNA KEYFİNİ MARİDİN OTELDE YAŞAYIN...

Saunadan hemen sonra insan kendini yeniden doğmuş gibi hisseder. Dinlendirir, bedensel ve ruhsal olarak rahatlatır ve mutlu kılar. Savunma sistemini güçlendirir, enfeksiyonları engeller. Yüksek ve düşük tansiyonda kan basıncının ayarlanmasını kolaylaştırır.

Saunanın faydalanan kimseler için ( Spesifik ) bir tedavi hedefi yoktur. İnsan sağlığına koruyucu vücudumuzu doğayla uyum içinde yaşama hazırlayıcı asrımızın en korkunç hastalığı olan Stresin giderilmesindeki görevi kabul edilmelidir. Sauna insanın oturur halde sulu terlediği yerdir.Pasif durumda iken kaliteli şekilde terlemenin avantajları fazladır. En başta aktif terlemede oluşan yorgunluğun tam tersine sunada terleme ile yorgunluk giderilir.Toksik metabolizma artıklarının deri gözenenlerinden ter yoluyla uzaklaştırılması genel rahatlama ve gevşemeyi sağlar. Vücudun ısı, değişimleriyle kalp atım sayısı ( Nabız ) arasında doğrusal bir ilişki vardır. Saunadaki sıcak havaya bağlı olarak vücut ısısı artar, nabız atrışıda bununla beraber artar.

Sauna hakkında bilinmesi gerekenler

* Kalori yakar
* Kan dolaşımını hızlandırır
* Derin ve rahat bir uyku sağlar
* Kasları gevşetir
* Zararlı toksinlerin dışarı atılması sağlar
* Deri gözeneklerini temizler
* Stresi alır


Saunanın yararları

Saunadan hemen sonra insan kendini yeniden doğmuş gibi hisseder. Dinlendirir, bedensel ve ruhsal olarak rahatlatır ve mutlu kılar. Savunma sistemini güçlendirir, enfeksiyonları engeller. Yüksek ve düşük tansiyonda kan basıncının ayarlanmasını kolaylaştırır.

Dış görünümdeki değişiklikler hemen fark edilir. Zayıflamaya yardımcı olur. Çeşitli fonksiyon bozukluklarında (astım, baş ağrısı, yüksek tansiyon vb.) pozitif etki yapar. Ancak saunanın etkileri doğru uygulandığında pozitif olur.

Sauna herkese farklı faydalar sağlamaktadır. Bu konuda herkesin fikir birliğine vardığı konu ise düzenli sauna kullanımının beden ve ruh sağlığına iyileştirici etkisinin olduğudur. Saunanın genel çalışma prensibi insan vücudundaki yoğun sıcaklık artış ve azalışlarına dayanır.

* Vücuttaki sıcaklık artışları sayesinde antikor üretimi artar, antikor vücudun hastalıklara karşı korunmasında kendi bağışıklık sisteminin üretmiş olduğu maddedir.
* Sıcaklık artışı ile kan damarlarının genişlemesi, buna bağlı olarak da kan dolaşımının hızlanması görülür. Organizmamız vücut sıcaklığını deriyi soğutarak sabit tutmaya çalışır ve yoğun bir terleme reaksiyonu verir.
* Sauna insan vücuduna genç ve taze bir görünüm kazandırır. Deri üzerindeki gözeneklerin açılması ile derinin üst tabakasındaki ölü hücreler dışarı atılmış olur.
* Yoğun terleme insan vücudundaki su ve toksinlerin dengesini ayarlar. Özellikle spor yaptıktan sonra saunaya girilmesi ile spor sonrası vücudun salgıladığı ve kas ağrılarına neden olan laktik asidin terleme yolu ile vücuttan atılması sağlanmış olur.
* Düzenli sauna banyoları kasları gevşetmek suretiyle vücuttaki romatizma ve kireçlenme ağrılarına iyi gelir.
* Sauna ile metabolizmanın çalışması hızlanır ve terleme için enerji gerekeceğinden bir sauna seansında yaklaşık 300 kalori yakılmış olur . Bu miktar 3-4 km koşmakla aynı değerdedir.
* Saunada konforlu terleme olan sulu terleme sağlanır (egzersizde olduğu gibi yüksek tuz kaybı olmaz) bu sayede vücuttan kurşun, nikel, cıva gibi zararlı toksinler atılmış olur.
* Programlı sauna banyoları solunum yollarının düzenli çalışmasına yardımcı olur.
* Sauna vücudun dış etkenlere karşı direncini arttırır, toplam kan proteinlerinde artışa neden olur, bu da dokulara daha fazla oksijen ulaşımını sağlar.
* Sauna banyosu kardio-vasküler sistemi ve kan basıncını olumlu yönde etkiler, kalbe ve tüm kardio-vasküler sisteme stressiz antrenman yaptırır.
* Akşamları yapılacak bir sauna seansı stresli günün bütün yorgunluğunu atmanızı sağlar, bu sayede derin ve rahat bir uykuya dalmanıza yardım eder.

GEÇİCİ SÜRELİĞİNE HİZMET DIŞIDIR.