Mardin'de Şairler Buluşması

Türkiye'nin en önemli edebiyat etkinliklerinden 1. Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması farklı ülkelerden gelen 23 şairin katılımıyla Mardin'de Artuklu üniversitesinin bünyesinde Maridin Otelin organizasyonuyla düzenlendi.

01 - 03 Kasım 2012 tarihleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi'nde festival açılışı gerçekleşmesinin ardından Mardin'in çeşitli tarihi mekanlarında atölye çalışmaları, panel ve şiir sunumlarına da yer verildi. Mardin'de 1.'si düzenlenen Zinciriye Şairleri Buluşması'na Türkiye, Suriye, İran, Irak, İsrail ve Tacikistan gibi ülkelerden 23 yabancı edebiyatçı ve şairin katılımıyla gerçekleşti.

Arapça, Farsça, İbranice, Kürtçe, Süryanice ve Türkçe gibi farklı dillerde yazılmış özgün şiir örneklerinin sunumuyla Ortadoğu'nun edebi birikiminin ne denli önemli olduğu vurgulandı. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr.  Serdar Bedii Omay'ın Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı '1. Uluslararası Zinciriye Şairleri Buluşması'na akademi, edebiyat ve şiir dünyasından tanınmış isimlerin yanı sıra bu yılın şeref konuğu olan şair ve yazar Sayın Hilmi Yavuz da katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen Festivalin birinci günü saat 14:30 sularında Artuklu Üniversitesi'nde Hoşgeldiniz Kokteyli ile açılışı yapıldı. Kapanış töreni ise Maridin Otel'de Yinon Muallem Resitali eşliğinde 250 kişinin katılımıyla son buldu.

Festivale katılan şairlerimiz: Abdulla Peşêw, Ali Günvar, Aydın Afacan, Ercan Yılmaz, Fatma Çolak, Gabriel Akyüz, Haluk Oral, Hasan Çağlayan, Haydar Ergülen, Kenan Sarıalioğlu, Mahmut Temizyürek, Mehmet Oğuz, Muhammed Taku, Muhammed Zekeriyya el Hamad, Newzat Walêrî, Nilay Özer, Roni Margilues, Ronny Someck, Selim Temo, Rostam Ajami Aymehmedov, Vahid Idgah ve Yinon Muallem.