Bu yıl 30 Mayıs-6 Haziran 2014 aralığında düzenlenen festival, Mardinli sinemaseverlere yerli sinemamızın komedi ve dram türündeki en keyifli seçeneklerini sunarken, ulusal festivallerde övgü alan pek çok yabancı yapımı da programına dahil ediyor.

Sanatsal içeriği festival başkanı Helün Fırat ve program yönetmeni Zihni Tümer tarafından hazırlanan festivalde bu sene Patron Mutlu Son İstiyor'un yanı sıra, Düğün Dernek, Eyvah Eyvah 3 gibi gişe komedilerinin yanı sıra Mahmut Fazıl Çoşkun imzalı Yozgat Blues, madenlere inen Yük , İstanbul Film Festivali'nde seyircisiyle buluşan Gittiler ‘Sair ve Meçhul’ ve Asasız Musa, övgü toplayan Köksüz gibi yerli sinemamızın önemli ve ödüllü örneklerini Mardin'e taşıyor.

Festivalin yabancı film programında ise Spike Jonze'un harikalar yarattığı son filmi Aşk, gerçek bir öyküden uyarlanan Sefertası, Cohen kardeşlerin çarpıcı işi Sen Şarkılarını Söyle, !f 'te gösterilen Shahram Mokri imzalı Balık ve Kedi, Guillaume Gallienne'nin övgü toplayan filmi Ben, Kendim ve Annem, Wes Anderson'ın son filmi Büyük Budapeşte Oteli, yakın zamanda vizyona giren Düşman, Asghar Farhadi'nin ödüllü filmi Geçmiş ve Oscar'da aynı kategoride yarışan Kesişen Hayatlar ve Ömer  öne çıkan yapımlar.

Festivalde ayrıca Reha Erdem'in son filmi Şarkı Söyleyen Kadınlar'ın yanı sıra ilk uzun metrajlı filmi A Ay , Kosmos  ve Beş Vakit  filmleri seyircileri bekliyor. Reha Erdem'n yanı sıra  Hiner Saleem, son filmi Tatlı Biber Diyarım  ile festivalin bir diğer konuğu olarak Mardin'de olacak.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde ayrıca film yapım ve analiz atölyeleri de Mardinli genç sinemacıların katılımına açık olacak.